NOVICE ZA TURISTIČNE PONUDNIKE

Sofinanciranje novih turističnih produktov v MONM

MONM je objavila javni razpis za sofinanciranje novih turističnih produktov v Mestni občini Novo mesto.

Preberi več

Fotografska delavnica: Kakšne fotografije prodajajo?

Vesela doživetja v sodelovanju z zunanjimi strokovnjaki, pripravljamo odlično fotografsko delavnico za podjetnike in vse, ki razmišljate o podjetništvu ali pa kvalitetne fotografije potrebujete za opravljaje svojega dela.
Dogodek je namenjen vsem, ki bi želeli izboljšati vizualno podobo in zgodbo podjetja/organizacije preko fotografij.

Preberi več

GREEN&SAFE. Zdaj je čas. Da nadaljujemo po začrtani poti odgovornosti in trajnosti, z namenom večanja zaupanja naših gostov.    

Slovenska turistična organizacija (STO) vabi vse ponudnike turističnih storitev, ki skrbno upoštevate priporočila in ukrepe Nacionalnega Inštituta za javno zdravje (NIJZ), ter sledite trajnostnim in odgovornim priporočilom komunikacijske platforme GREEN&SAFE, da svoja prizadevanja nadgradite z registracijo uporabe komunikacijskih orodij in znaka GREEN&SAFE.

Preberi več

Podkast TUR!ZEM #9: Maša Klemenčič, Tina Novak Samec in Urška Topolšek Planinšek

Vabljeni k poslušanju devetega podkasta TUR!ZEM, ki v ospredje postavlja pomen usmerjenosti v trajnostni turizem tako na nivoju Slovenije kot tudi destinacij in ponudnikov. Podkast predstavlja letošnje novosti v Zeleni shemi slovenskega turizma s poudarkom na znaku Slovenia Green Cuisine.

Preberi več

POVABILO K ODDAJI IDEJNE REŠITVE: ADVENT NOVO MESTO za obdobje 2021-2025

Objavljamo javni natečaj za celostno idejno rešitev prireditve: ADVENT NOVO MESTO za obdobje 2021-2025. Rok za prijavo je 21.5. 2021.
https://www.znm.si/objekti/document/docid/17426?back=/

Preberi več

GREEN&SAFE - zaveza odgovornemu, zelenemu in varnemu turizmu

V času negotovosti zaradi pojava novega koronavirusa je uspešnost v turistični panogi odvisna od zaupanja gostov, da lahko pri nas dopustujejo tako, da ne ogrožajo svojega zdravja in varnosti. Zaradi sprememb, ki jih povzroča pandemija, je bolj kot kadarkoli doslej pomembno, da turistične destinacije in ponudniki s poenotim delovanjem in medsebojnim sodelovanjem ohranjamo, kar smo v slovenskem turizmu skupaj že dosegli.

Preberi več

Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem

Vlada je podaljšala epidemijo za 30 dni. Terase in vrtovi v Posavju in jugovzhodni regiji ostajajo odprti. Na turistični borzi ITB Berlin NOW se je Slovenija predstavila kot trajnostna dežela edinstvenih naravnih danosti, ki omogoča 5-zvezdična aktivna doživetja. STO beleži odličen odziv na poziv k registraciji uporabe komunikacijskih orodij in znaka GREEN&SAFE, v tednu dni od objave je uporabo registriralo že več kot 320 turističnih ponudnikov. STO je objavila javni poziv za oddajo ponudb za promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva.

Preberi več

ZSST bogatejša za dve destinaciji z zlatim znakom Slovenia Green Destination

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) se krepi z novimi destinacijami in ponudniki. V shemi sta dve novi turistični destinaciji z zlatim znakom Slovenia Green Destination: Kranj in Gorenja vas-Poljane.

Preberi več

Oddajte turistične ponudbe za brezplačno promocijo v okviru digitalnih kampanj 2021

Spoštovani ponudniki turističnih storitev,
na Slovenski turistični organizaciji aktivno pripravljamo vsebine za izvedbo letošnjih digitalnih kampanj. Vabljeni, da skladno z javnim pozivom za oddajo ponudb za promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva oddate različne paketne ponudbe z namenom promocije in prodaje turističnih storitev neposredno pri vas, ponudnikih.

Preberi več

Brezplačna delavnica "Turistični boni in Kako z manj dela do več rezervacij" - 16. 3. 2021

Minulo leto so zaznamovali epidemija in turistični boni. Vsaj za večino destinacij so boni botrovali k uspešni sezoni 2020, ampak izkazalo se je, da številni ponudniki niso bili pripravljeni na situacijo predvsem zaradi neuporabe orodij, ki poslovanje popolnoma poenostavijo.

Preberi več

Podkast TUR!ZEM #4: Ksenija Flegar in Peter Vesenjak

Objavljeno: 26.2.2021

Četrti podkast TUR!ZEM v pogovoru s Ksenijo Flegar, vršilko dolžnosti generalne direktorice Direktorata za turizem pri MGRT in Petrom Vesenjakom, strokovnjakom za turizem in direktorjem svetovalne družbe Hosting d.o.o. v luči nastajanja nove turistične strategije izpostavlja ključno vprašanje: kako naprej?

Preberi več

Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem

Obalnokraška regija ponovno v rdeči fazi. Omejitve pri vstopu v Slovenijo ostajajo, nekoliko spremenjen rdeči seznam držav. STO v času, ko dogodki v živo niso možni, nadaljuje s poslovnimi srečanji na najpomembnejših emitivnih trgih slovenskega turizma na digitalnih platformah.

Preberi več

Postanite podpornik projekta Evropska gastronomska regija 2021.

Povabilo k sodelovanju pri nacionalni kampanji za promocijo gastronomije in Slovenije kot Evropske gastronomske regije 2021.

Preberi več

Glasujte za slovenske destinacije v izboru Green Destinations Story: People’s Choice Awards

Organizacija Green Destinations, mednarodni partner STO pri razvoju Zelene sheme, bo letos v okviru spletne izvedbe borze ITB Berlin podelila nagrade »Green Destination Story Awards« za najbolj navdihujoče zgodbe s področja trajnostnega razvoja turizma.

Preberi več

Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem. STO: 12.2.2021

Omejitev prehoda med občinami in regijami ne velja več. Na slovenska smučišča s predložitvijo negativnega testa, ki ni starejši od 7 dni. Odpirajo se vse trgovinske dejavnosti. Slovenski turizem se predstavlja na virtualnih poslovnih dogodkih.

Preberi več