NOVICE ZA TURISTIČNE PONUDNIKE

Postanite podpornik projekta Evropska gastronomska regija 2021.

Povabilo k sodelovanju pri nacionalni kampanji za promocijo gastronomije in Slovenije kot Evropske gastronomske regije 2021.

Preberi več

Glasujte za slovenske destinacije v izboru Green Destinations Story: People’s Choice Awards

Organizacija Green Destinations, mednarodni partner STO pri razvoju Zelene sheme, bo letos v okviru spletne izvedbe borze ITB Berlin podelila nagrade »Green Destination Story Awards« za najbolj navdihujoče zgodbe s področja trajnostnega razvoja turizma.

Preberi več

Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem. STO: 12.2.2021

Omejitev prehoda med občinami in regijami ne velja več. Na slovenska smučišča s predložitvijo negativnega testa, ki ni starejši od 7 dni. Odpirajo se vse trgovinske dejavnosti. Slovenski turizem se predstavlja na virtualnih poslovnih dogodkih.

Preberi več

Podkast TUR!ZEM #2: pogovor z ministrom Zdravkom Počivalškom

V drugem podkastu TUR!ZEM z ministrom Zdravkom Počivalškom o ukrepih v podporo turističnega sektorja, rahljanju ukrepov za zajezitev pandemije in drugih aktualnih tematikah slovenskega turizma. Vabljeni k poslušanju.

Preberi več

Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem, STO, 5.2.2021

Vlada je sklenila, da se v vrtce in osnovne šole vrnejo učenci od 1. do 3. razreda v celotni Sloveniji, na ravni celotne države se odpirajo knjižnice, muzeji in galerije, dovoljeno je tudi obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog. Vabljeni k poslušanju prvega podkasta TUR!ZEM, ki bo v pogovoru z različnimi deležniki javnega in zasebnega sektorja turizma predstavil aktualne teme v slovenskem in globalnem turizmu. V tednu dni od objave poziva za pridobitev znaka Slovenia Green Cuisine se z znakom ponašajo tri restavracije.

Preberi več

Podkast TUR!ZEM #1: pogovor z mag. Majo Pak

Predstavljamo novo komunikacijsko orodje STO, podkast TUR!ZEM, ki v pogovoru z različnimi deležniki javnega in zasebnega sektorja turizma obravnava aktualne teme v slovenskem in globalnem turizmu. Gostja prvega pogovora v podkastu je direktorica STO mag. Maja Pak. Vabljeni k poslušanju.

Preberi več

V letu 2020 skupno 3 milijone prihodov in 9 milijonov prenočitev

V lanskem letu smo v Sloveniji zabeležili dobre 3 milijone turističnih prihodov in nekaj več kot 9 milijonov turističnih prenočitev; od tega so tuji gostje ustvarili 1,21 milijonov prihodov in 3,35 milijonov prenočitev, domači pa 1,85 milijonov prihodov in 5,85 milijonov turističnih prenočitev.

Preberi več

Odprti so pozivi za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma, ki vključuje tudi nov znak Slovenia Green Cuisine

Slovenska turistična organizacija je včeraj objavila in predstavila pozive za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST). Predstavljen je bil tudi prenovljen poziv za prijavo 5-zvezdičnih doživetij za pridobitev znaka Slovenia Unique Experiences (SUE), ki bo objavljen marca.

Preberi več