NOVICE ZA TURISTIČNE PONUDNIKE

Posnetek strokovnega posveta: »Slovenski turizem po soočenju s pandemijo covid-19« v okviru MOS Celje, 2021.

Na posvetu so bili predstavljeni konkretni razpisi in ukrepi za pomoč turističnemu gospodarstvu. Na to temo izpostavljamo prispevke;

Preberi več

RAZPIS ZA PRIJAVO NA IZOBRAŽEVANJE ZA LOKALNE TURISTIČNE VODNIKE DOLENJSKE

Na Razvojnem centru Novo mesto kot nosilcu funkcije razvoja in promocije turizma v vodilni destinaciji DOLENJSKA, ki vključuje geografsko območje 12 dolenjskih občin (Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk) bodo v novembru 2021 izvedli izobraževanje za lokalne turistične vodnike destinacije Dolenjska.

Preberi več

Kodeks za turistične vodnike

Združenje turističnih vodnikov Slovenije.

UVOD
Kodeks turističnih vodnikov in vodij poti - spremljevalcev sledi evropskim standardom (EN 13809:2003), in zakonodaji RS.

Preberi več

Javni poziv za sestavo strokovnega sveta Zavoda Novo mesto

danes smo na spletni strani Zavoda Novo mesto objavili Javni poziv za sestavo strokovnega sveta Zavoda Novo mesto (št. 581-0010/2021).
Povezava do objave: https://www.znm.si/objekti/document/docid/17974?back=/splosno/razpisi
Rok za oddajo predlaganih kandidatov je petek, 10. september 2021.

Preberi več

Objava webinarja - Trajnostni turizem in trajnostno poslovanje

Webinar - Trajnostni turizem in trajnostno poslovanje,
ki je potekal v sredi junija si lahko sedaj pogledate tudi na povezavi https://youtu.be/QH7EIzSRTWM

Webinar je vodila: Tina Hedi Zakonjšek, strokovnjakinja za trajnostni turizem in pooblaščena preveriteljica za mednarodne trajnostne znake Green Globe, Travelife in Green Destinations iz Zavoda Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace.

Znak Slovenia green lahko pridobijo: nastanitve, restavracije, parki, agencije, znamenitosti, plaže in destinacije.

Preberi več

Objavljen je nov Javni poziv poslovnim subjektom, ki opravljajo dejavnost turističnega vodenja v Sloveniji

Slovenska turistična organizacija je ob ponovnem sproščanju ukrepov zaradi posledic epidemije Covid-19 danes objavila nov javni poziv za izvedbo storitev turističnega vodenja, v vrednosti 300.000 evrov, prijave pa sprejema od 1. junija 2021 naprej.

Preberi več

Slovenija dobila 37 novih znakov Slovenia Green in prvo platinasto destinacijo Slovenia Green Destination

20. maja, na Svetovni dan čebel, je v organizaciji Slovenske turistične organizacije (STO) in konzorcija Slovenia Green potekal peti Zeleni dan slovenskega turizma, ki izpostavlja trajnostno gastronomijo. Osrednji dogodek trajnostnega turizma v Sloveniji za Zeleno shemo slovenskega turizma prinaša pomembno prelomnico: razglašena je bila prva nosilka platinastega znaka SLOVENIA GREEN, najvišjega priznanja Zelene sheme slovenskega turizma.

Preberi več

Webinar: Trajnostni turizem in trajnostno poslovanje

Termin: 8. junij 2021, med 16. in 19. uro.
Na webinarju boste spoznali osnove trajnostnega turizma ter konkretne primere kako pri razvoju in trženju turistične ponudbe ravnati bolj sonaravno z uvajanjem ukrepov trajnostnega turizma (trajnostni management, racionalna raba energije in vode, ravnanje z odpadki, pravično zaposlovanje, obveščanje in osveščanje ter poslovanje v skladu z drugimi zahtevami trajnostnih standardov).

Preberi več

Sofinanciranje novih turističnih produktov v MONM

MONM je objavila javni razpis za sofinanciranje novih turističnih produktov v Mestni občini Novo mesto.

Preberi več

Fotografska delavnica: Kakšne fotografije prodajajo?

Vesela doživetja v sodelovanju z zunanjimi strokovnjaki, pripravljamo odlično fotografsko delavnico za podjetnike in vse, ki razmišljate o podjetništvu ali pa kvalitetne fotografije potrebujete za opravljaje svojega dela.
Dogodek je namenjen vsem, ki bi želeli izboljšati vizualno podobo in zgodbo podjetja/organizacije preko fotografij.

Preberi več

GREEN&SAFE. Zdaj je čas. Da nadaljujemo po začrtani poti odgovornosti in trajnosti, z namenom večanja zaupanja naših gostov.    

Slovenska turistična organizacija (STO) vabi vse ponudnike turističnih storitev, ki skrbno upoštevate priporočila in ukrepe Nacionalnega Inštituta za javno zdravje (NIJZ), ter sledite trajnostnim in odgovornim priporočilom komunikacijske platforme GREEN&SAFE, da svoja prizadevanja nadgradite z registracijo uporabe komunikacijskih orodij in znaka GREEN&SAFE.

Preberi več

Podkast TUR!ZEM #9: Maša Klemenčič, Tina Novak Samec in Urška Topolšek Planinšek

Vabljeni k poslušanju devetega podkasta TUR!ZEM, ki v ospredje postavlja pomen usmerjenosti v trajnostni turizem tako na nivoju Slovenije kot tudi destinacij in ponudnikov. Podkast predstavlja letošnje novosti v Zeleni shemi slovenskega turizma s poudarkom na znaku Slovenia Green Cuisine.

Preberi več

POVABILO K ODDAJI IDEJNE REŠITVE: ADVENT NOVO MESTO za obdobje 2021-2025

Objavljamo javni natečaj za celostno idejno rešitev prireditve: ADVENT NOVO MESTO za obdobje 2021-2025. Rok za prijavo je 21.5. 2021.
https://www.znm.si/objekti/document/docid/17426?back=/

Preberi več

GREEN&SAFE - zaveza odgovornemu, zelenemu in varnemu turizmu

V času negotovosti zaradi pojava novega koronavirusa je uspešnost v turistični panogi odvisna od zaupanja gostov, da lahko pri nas dopustujejo tako, da ne ogrožajo svojega zdravja in varnosti. Zaradi sprememb, ki jih povzroča pandemija, je bolj kot kadarkoli doslej pomembno, da turistične destinacije in ponudniki s poenotim delovanjem in medsebojnim sodelovanjem ohranjamo, kar smo v slovenskem turizmu skupaj že dosegli.

Preberi več

Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem

Vlada je podaljšala epidemijo za 30 dni. Terase in vrtovi v Posavju in jugovzhodni regiji ostajajo odprti. Na turistični borzi ITB Berlin NOW se je Slovenija predstavila kot trajnostna dežela edinstvenih naravnih danosti, ki omogoča 5-zvezdična aktivna doživetja. STO beleži odličen odziv na poziv k registraciji uporabe komunikacijskih orodij in znaka GREEN&SAFE, v tednu dni od objave je uporabo registriralo že več kot 320 turističnih ponudnikov. STO je objavila javni poziv za oddajo ponudb za promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva.

Preberi več