NOVICE ZA TURISTIČNE PONUDNIKE

Objava webinarja - Trajnostni turizem in trajnostno poslovanje

Webinar - Trajnostni turizem in trajnostno poslovanje,
ki je potekal v sredi junija si lahko sedaj pogledate tudi na povezavi https://youtu.be/QH7EIzSRTWM

Webinar je vodila: Tina Hedi Zakonjšek, strokovnjakinja za trajnostni turizem in pooblaščena preveriteljica za mednarodne trajnostne znake Green Globe, Travelife in Green Destinations iz Zavoda Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace.

Znak Slovenia green lahko pridobijo: nastanitve, restavracije, parki, agencije, znamenitosti, plaže in destinacije.

Preberi več

Objavljen je nov Javni poziv poslovnim subjektom, ki opravljajo dejavnost turističnega vodenja v Sloveniji

Slovenska turistična organizacija je ob ponovnem sproščanju ukrepov zaradi posledic epidemije Covid-19 danes objavila nov javni poziv za izvedbo storitev turističnega vodenja, v vrednosti 300.000 evrov, prijave pa sprejema od 1. junija 2021 naprej.

Preberi več

Slovenija dobila 37 novih znakov Slovenia Green in prvo platinasto destinacijo Slovenia Green Destination

20. maja, na Svetovni dan čebel, je v organizaciji Slovenske turistične organizacije (STO) in konzorcija Slovenia Green potekal peti Zeleni dan slovenskega turizma, ki izpostavlja trajnostno gastronomijo. Osrednji dogodek trajnostnega turizma v Sloveniji za Zeleno shemo slovenskega turizma prinaša pomembno prelomnico: razglašena je bila prva nosilka platinastega znaka SLOVENIA GREEN, najvišjega priznanja Zelene sheme slovenskega turizma.

Preberi več

Webinar: Trajnostni turizem in trajnostno poslovanje

Termin: 8. junij 2021, med 16. in 19. uro.
Na webinarju boste spoznali osnove trajnostnega turizma ter konkretne primere kako pri razvoju in trženju turistične ponudbe ravnati bolj sonaravno z uvajanjem ukrepov trajnostnega turizma (trajnostni management, racionalna raba energije in vode, ravnanje z odpadki, pravično zaposlovanje, obveščanje in osveščanje ter poslovanje v skladu z drugimi zahtevami trajnostnih standardov).

Preberi več

Sofinanciranje novih turističnih produktov v MONM

MONM je objavila javni razpis za sofinanciranje novih turističnih produktov v Mestni občini Novo mesto.

Preberi več

Fotografska delavnica: Kakšne fotografije prodajajo?

Vesela doživetja v sodelovanju z zunanjimi strokovnjaki, pripravljamo odlično fotografsko delavnico za podjetnike in vse, ki razmišljate o podjetništvu ali pa kvalitetne fotografije potrebujete za opravljaje svojega dela.
Dogodek je namenjen vsem, ki bi želeli izboljšati vizualno podobo in zgodbo podjetja/organizacije preko fotografij.

Preberi več

GREEN&SAFE. Zdaj je čas. Da nadaljujemo po začrtani poti odgovornosti in trajnosti, z namenom večanja zaupanja naših gostov.    

Slovenska turistična organizacija (STO) vabi vse ponudnike turističnih storitev, ki skrbno upoštevate priporočila in ukrepe Nacionalnega Inštituta za javno zdravje (NIJZ), ter sledite trajnostnim in odgovornim priporočilom komunikacijske platforme GREEN&SAFE, da svoja prizadevanja nadgradite z registracijo uporabe komunikacijskih orodij in znaka GREEN&SAFE.

Preberi več

Podkast TUR!ZEM #9: Maša Klemenčič, Tina Novak Samec in Urška Topolšek Planinšek

Vabljeni k poslušanju devetega podkasta TUR!ZEM, ki v ospredje postavlja pomen usmerjenosti v trajnostni turizem tako na nivoju Slovenije kot tudi destinacij in ponudnikov. Podkast predstavlja letošnje novosti v Zeleni shemi slovenskega turizma s poudarkom na znaku Slovenia Green Cuisine.

Preberi več

POVABILO K ODDAJI IDEJNE REŠITVE: ADVENT NOVO MESTO za obdobje 2021-2025

Objavljamo javni natečaj za celostno idejno rešitev prireditve: ADVENT NOVO MESTO za obdobje 2021-2025. Rok za prijavo je 21.5. 2021.
https://www.znm.si/objekti/document/docid/17426?back=/

Preberi več

GREEN&SAFE - zaveza odgovornemu, zelenemu in varnemu turizmu

V času negotovosti zaradi pojava novega koronavirusa je uspešnost v turistični panogi odvisna od zaupanja gostov, da lahko pri nas dopustujejo tako, da ne ogrožajo svojega zdravja in varnosti. Zaradi sprememb, ki jih povzroča pandemija, je bolj kot kadarkoli doslej pomembno, da turistične destinacije in ponudniki s poenotim delovanjem in medsebojnim sodelovanjem ohranjamo, kar smo v slovenskem turizmu skupaj že dosegli.

Preberi več

Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem

Vlada je podaljšala epidemijo za 30 dni. Terase in vrtovi v Posavju in jugovzhodni regiji ostajajo odprti. Na turistični borzi ITB Berlin NOW se je Slovenija predstavila kot trajnostna dežela edinstvenih naravnih danosti, ki omogoča 5-zvezdična aktivna doživetja. STO beleži odličen odziv na poziv k registraciji uporabe komunikacijskih orodij in znaka GREEN&SAFE, v tednu dni od objave je uporabo registriralo že več kot 320 turističnih ponudnikov. STO je objavila javni poziv za oddajo ponudb za promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva.

Preberi več

ZSST bogatejša za dve destinaciji z zlatim znakom Slovenia Green Destination

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) se krepi z novimi destinacijami in ponudniki. V shemi sta dve novi turistični destinaciji z zlatim znakom Slovenia Green Destination: Kranj in Gorenja vas-Poljane.

Preberi več

Oddajte turistične ponudbe za brezplačno promocijo v okviru digitalnih kampanj 2021

Spoštovani ponudniki turističnih storitev,
na Slovenski turistični organizaciji aktivno pripravljamo vsebine za izvedbo letošnjih digitalnih kampanj. Vabljeni, da skladno z javnim pozivom za oddajo ponudb za promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva oddate različne paketne ponudbe z namenom promocije in prodaje turističnih storitev neposredno pri vas, ponudnikih.

Preberi več

Brezplačna delavnica "Turistični boni in Kako z manj dela do več rezervacij" - 16. 3. 2021

Minulo leto so zaznamovali epidemija in turistični boni. Vsaj za večino destinacij so boni botrovali k uspešni sezoni 2020, ampak izkazalo se je, da številni ponudniki niso bili pripravljeni na situacijo predvsem zaradi neuporabe orodij, ki poslovanje popolnoma poenostavijo.

Preberi več

Podkast TUR!ZEM #4: Ksenija Flegar in Peter Vesenjak

Objavljeno: 26.2.2021

Četrti podkast TUR!ZEM v pogovoru s Ksenijo Flegar, vršilko dolžnosti generalne direktorice Direktorata za turizem pri MGRT in Petrom Vesenjakom, strokovnjakom za turizem in direktorjem svetovalne družbe Hosting d.o.o. v luči nastajanja nove turistične strategije izpostavlja ključno vprašanje: kako naprej?

Preberi več