Zidanica Škatlar 3 ****
Kontakt
Ime
Kompas Novo mesto

Zidanica Škatlar 3 ****

Leta 2018 obnovljena zidanica iz leta 1848 je na zunaj obnovljena v njeni prvotni obliki.
Spodaj se nahajajo: stara kamnita klet, vinoteka, skupni prostor za 20 oseb in kuhinja. Nad kletjo je moderno opremljen apartma s spalnico in zelo kvalitetnim ležiščem, dnevnim prostorom s kakovostnim raztegljivim ležiščem za dve osebi, kuhinjo, hodnikom in prostorno kopalnico. Vse pohištvo je premazano s čebeljim voskom, katerega vonj vas bo enostavno omamil.

Na koncu apartmaja oziroma dnevnega prostora je steklena stena, ki nudi čudovit razgled na okolico. Vsi materiali so naravni, tradicionalno slovenski: kamen, smreka, hrast in bukev.
V stanovanjskem delu se nahaja tudi savna z enim ležiščem in sediščem. Na voljo so tudi: velik hladilnik, pralni stroj, satelitska TV, ventilator, WI-FI, kuhinja s klasično in mikrovalovno pečico ter pomivalnim strojem. Stanovanje ima posebno, električno talno ogrevanje in dodatno možnost ogrevanja s kaminom, ki se nahaja v spodnjih prostorih. Na voljo so tudi roštilj in ležalniki za sproščanje. V neposredni bližini se nahaja tudi terasa, ki se jo lahko uporablja po dogovoru.
Goste, ki ostanejo več kot 5 dni, gospodar povabi na domačijo, kjer jim predstavi življenje na dolenjskem podeželju nekoč in danes ter 20- minutno multivizijo “Zgodba o vinu”. Ob večerji in degustaciji vin gospodar predstavi še turistično-kulinarično ponudbo in življenje na Dolenjskem ter v Sloveniji.
V okolici so gostom na voljo številne možnosti za sprehode, pohode, uživanje v neokrnjeni naravi, kopanje v reki Krki, raziskovanje odlične lokalne kulinarike, obisk Term Šmarješke Toplice, obisk golf igrišča Otočec in odkrivanje bogate kulturne in naravne dediščine Dolenjske ter Slovenije.

Nazaj na seznam