VINSKE KLETI & ZIDANICE

Ste se kdaj spraševali, kakšno je življenje pridelovalcev vina? Kakšen je občutek, ko se sprehajate in skrbite za svoje vinske trte ter okušate rezultate svojega dela? To izkušnjo vam lahko podarijo dolenjske zidanice ter vam s svojo avtohtonostjo pričarajo nepozabne trenutke.  

Čudoviti razgledi in kleti polne cvička 
Pravijo, da Novomeščan prejme »domovinsko pravico«, ko ima na enem bližnjih cvičkovih gričev postavljeno svojo zidanico, v njeni zidani kleti pa polne sode cvička. Morda je to razlog, da je dolenjska pokrajina pokrita s stotinami drobnih zidanic, v katerih lastniki radi preživljajo svoj prosti čas in gostijo svoje prijatelje.  

Vinogradniki na Trški gori so se povezali in v okviru turističnega produkta Odprte zidanice odpirajo duri vinskih kleti pohodnikom in ostalim obiskovalcem Trške gore.

Vabljeni torej v zidanice h gostoljubnim vinogradnikom na okušanje božje kapljice, kot je vino poimenoval dolenjski rojak ini ambasador cvička, pesnik Tone Pavček.

Zgibanka Odprte zidanice

Peš pot Odprte zidanice

 

Informacije - Odprte zidanice: 

Društvo vinogradnikov Trška gora

Tel. št.: 040 65 0051

dv.trskagora@gmail.com

Obratovalni čas:

sobota in nedelja: 9.00 - 19.00

 

 

 

Vinska klet Colnar

Na čudoviti lokaciji, obdani z vinsko trto, stoji zidanica Colnar. Odmaknjena od glavne ceste, pa vendar zelo blizu dolenjske metropole, z lepim pogledom na dolenjsko pokrajino in Gorjanci v ozadju.

Preberi več

Zidanica Teropšič

Na prelepi lokaciji ob vznožju Trške gore obdana z vinogradi se nahaja Vinotoč Teropšič, kjer lahko občudujete prelep razgled na Dolenjsko pokrajino z Gorjanci v ozadju in omembe vrednega Starega gradu.

Preberi več

Zidanica mestnega viničarja

Preberi več

Zidanica Lisac

Preberi več

Šolska zidanica

Preberi več

Zidanica pri cerkvi Krnc

Preberi več

Zidanica Redek

Preberi več

Zidanica Bašelj Darko

Preberi več

Zidanica Penca

Preberi več

Okrepčevalnica pri Darinki

Preberi več

.