X


VINSKE KLETI & ZIDANICE

Ste se kdaj spraševali, kakšno je življenje pridelovalcev vina? Kakšen je občutek, ko se sprehajate in skrbite za svoje vinske trte ter okušate rezultate svojega dela? To izkušnjo vam lahko podarijo dolenjske zidanice ter vam s svojo avtohtonostjo pričarajo nepozabne trenutke.  

Čudoviti razgledi in kleti polne cvička 
Pravijo, da Novomeščan prejme »domovinsko pravico«, ko ima na enem bližnjih cvičkovih gričev postavljeno svojo zidanico, v njeni zidani kleti pa polne sode cvička. Morda je to razlog, da je dolenjska pokrajina pokrita s stotinami drobnih zidanic, v katerih lastniki radi preživljajo svoj prosti čas in gostijo svoje prijatelje.   

Vinska klet Colnar

Na čudoviti lokaciji, obdani z vinsko trto, stoji zidanica Colnar. Odmaknjena od glavne ceste, pa vendar zelo blizu dolenjske metropole, z lepim pogledom na dolenjsko pokrajino in Gorjanci v ozadju.

Preberi več

Vinotoč Teropšič

Na prelepi lokaciji ob vznožju Trške gore obdana z vinogradi se nahaja Vinotoč Teropšič, kjer lahko občudujete prelep razgled na Dolenjsko pokrajino z Gorjanci v ozadju in omembe vrednega Starega gradu.

Preberi več

Krkin hram

S slamo krita, med slikovite vinograde skrita zidanica z vinsko kletjo, depandanso in čudovito teraso z nepozabnim razgledom na Novo mesto, Gorjance in zeleno dolino reke Krke, je idealen prostor za poslovna srečanja, družinska praznovanja, piknike na terasi, tudi kostanjeve piknike, martinovanja, glasbene večere in tudi poročne slovesnosti.

Preberi več