ODPRTE ZIDANICE

Gostoljubni lastniki posvečenih vinskih hramov so obiskovalcem in pohodnikom vedno radi ponudili kozarec rujnega vinca, pa še kakšen košček suhega mesa se je vedno prilegel zraven. V Društvu vinogradnikov Trška gora so to gostoljubnost prilagodili sodobnim turističnim trendom: v okviru projekta »Odprte zidanice« so ob koncih tedna, po dogovoru pa tudi med tednom, množici pohodnikov in drugim obiskovalcem odprti vinski hrami, kjer lahko pokusijo  dobrote, ki jih premorejo marljivi trškogorski vinogradniki. Na prvem mestu je to avtohtoni vinski posebnež cviček, ki je zvrst rdečih in belih sort grozdja. Vinogradniki pa poleg cvičkovih sort – žametne črnine, modre frankinje, kraljevine in laškega rizlinga pridelujejo tudi druga sortna vina in penine. Za svoj pridelek so prijeli priznanja na največjih ocenjevanjih vin pri nas in v tujini.

Da je vino najboljše, ko se ga iz soda natoči v kozarec, lahko obiskovalci dodobra spoznajo v odprtih zidanicah Trške gore.

Vabljeni v zidanice k gostoljubnim vinogradnikom na okušanje božje kapljice, kot je vino poimenoval slovenski poet – dolenjski rojak in ambasador cvička, pesnik Tone Pavček.   

 

Povezava na zgibanko Odprte zidanice

Povezava na prikaz peš poti Odprte zidanice

 

Obratovalni čas:

  • sobota in nedelja: 9.00 - 19.00

 

Informacije: 

Društvo vinogradnikov Trška gora

Tel. št.: 040 65 0051

dv.trskagora@gmail.com

.