X

PRIREDITVE

POHOD PO SLAKOVI POTI

Maj, Trška gora, Novo mesto
Pohodniška pot Po Slakovi poti je urejena v spomin dolenjskega virtuoza na frajtonarici in legendo narodno zabavne glasbe Lojzeta Slaka. Trška gora je ena najbolj znamenitih slovenskih vinskih goric, kjer je na njenem južnem pobočju največ zidanic na svetu in kjer pridelujejo odličen cviček.

Preberi več

Noč nakupov

Dogajanje v aprilu, juniju, septemberu in decembru v mestnem jedru, Novo mesto
Staro novomeško mestno jedro se prebudi in oživi kot največja svetovna metropola. Trgovci, gostinci, frizerji, cvetličarji, urarji in ostali ponudniki na stežaj odprejo svoja vrata, pripravijo popuste, bogat program in vse do 24. ure razvajajo obiskovalce.

Preberi več

Krka ŽIVI!

od junija do septembra na reki Krki, Novo mesto
Krka živi je projekt, ki je povezal in nadgradil aktivnosti športnih društev, katerih delovanje povezuje reka Krka. K projektu so pristopili predstavniki novomeških društev: Ribiška družina, Klub za podvodne aktivnosti, Jadralni klub, Kajak Kanu SUP klub, Triatlonski klub in Zavod VRT

Preberi več

NOVOMEŠKI TEK

Tekaški praznik z bogatim spremljevalnim programom že 17 let poteka na novomeškem Glavnem trgu. Vsako leto se ga udeleži več tekmovalcev, od najmlajših do seniorjev, ki se spoprimejo z različnimi progami, od 500 do 8000m. Vsi tekmovalci so nagrajeni z majicami, najboljši tudi s praktičnimi nagradami.

Preberi več

VELIKA NAGRADA ADRIE MOBIL

Enodnevni mednarodni kolesarski praznik v aprilu v osrčju Dolenjske je dogodek, na katerega se čaka, na katerega se pripravlja in katerega ne kaže zamuditi, na katerega se čaka, na katerega se pripravlja in katerega ne kaže zamuditi, ne glede na to, ali gre za vrhunske kolesarje, njihove navijače ali zgolj ljubitelje kolesarstva, kot sinonima za zeleno mobilnost, zdrav življenjski slog in zanimivo ter vsestransko koristno izrabo prostega časa v sobivanju z naravo.

Preberi več