Vodene degustacije v Vinski kleti Colnar 

Vinska klet Colnar se nahaja na Trški gori nad Novim mestom. Obdelujejo 10 hektarov vinogradov na štirih različnih parcelah. V kleti uporabljajo sodobno tehnologijo, pridobljeno znanje doma in v tujini pa nenehno nadgrajujejo. Vse fermentacije delajo podaljšano, z namenom ohranitve polnosti in sadnosti vin. Da delajo odlična vina potrjujejo ne samo vzorno obdelani vinogradi, ampak tudi številna priznanja, kot so dvakratni naziv Kralja cvička leta 2008 in 2014, na Tednu cvička najboljše ocenjeni Cviček leta 2020 ter tudi odlične ocene na ocenjevanju Decanter 2019 in 2020, kjer so za vino Cviček in Laški rizling prejeli bronasto medaljo, za vino Rosé pa zlato medaljo.

Vinska klet Colnar ima vsak petek in soboto med 11:00 in 21:00 uro odprta vrata za obiskovalce in mimoidoče. Brez predhodne najave je možna degustacija vin ter ogled kleti. Poleg tega pa so na voljo tudi prigrizki domačih dobrot. Vrata vinske kleti pa Colnarjevi z veseljem odprejo tudi najavljenim skupinam, ki jim po predhodnem dogovoru pripravijo kosilo ali večerjo. Pri tem se trudijo gostom z domačo pridelano hrano približati Dolenjsko preko kulinarike in vina.

Vodene degustacije brez predhodne najave nudijo vsak petek in soboto od 11. do 21. ure.

Zidanica Colnar v sodelovanju z Rideme e-bikes ponujajo še nekajurni, enodnevni ali večdnevni najem e-koles,  ki nudi zanimivo raziskovanje znamenitosti Trške gore in okolice, okušanje pristne domače hrane (zajtrk, kosilo, večerja) pa tudi spanje v gostilni Pugelj ali pa doživetje spanja v zidanici v sodelovanju z Zidanico Rataj in Zidanico Luštek.    

Več informacij:

Tel. št.: 031 288 724 

info@colnar.si

https://www.colnar.si/

 

 

.