GOSTILNE & RESTAVRACIJE

Jesenski teden restavracij 2022


Največja kulinarična akcija v Sloveniji se bo tradicionalno odvijala tudi na Dolenjskem.

S kulinaričnimi mojstrovinami ter prefinjenimi okusi vas pričakujejo:

* Oštarija Herbelier, Dolenjske Toplice
* Hiša Fink, Novo mesto
* Restavracija Grad Otočec, Otočec
* Gostilna Vovko, Ratež
* Gostilna Rakar, Trebnje
* Fink&Situla, Novo mesto
* Gostilna Javornik, Rakovnik pri Šentrupertu
* Domačija Novak, Sadinja vas pri Dvoru
* Gostilna Repovž, Šentjanž

Preberi več

Hiša Fink

V Irči vasi, ob mili govorici dolenjščine, kjer tiho in sanjavo teče Krka, bo zdaj teklo sladko vince in šibile se bodo mize od izvrstnih jedi. Vabljeni!

Preberi več

Restavracija Relais & Châteaux Hotel Grad Otočec

Uigrana grajska ekipa razvaja goste s svežo, zdravo in pokrajinsko obarvano hrano in pijačo. Iz neizmerne domišljije naših kuharskih mojstrov se v grajski restavraciji rojevajo vrhunske jedi vznemirljivih okusov ...

Preberi več

Gostilna Vovko

Gostilna Vovko je hiša, kjer več kot 40 letno družinsko tradicijo danes nadaljuje druga generacija.

Začetki gostilne segajo v leto 1977, ko sta ustanovitelja, Rokova starša, Marina in Anton Vovko odprla vrata svoje hiše gostom, ki so bili željni odlične hrane, rujne vinske kapljice in gostoljubnosti.

Preberi več

Gostišče Loka

Reka Krka je eden od nepogrešljivih naravnih elementov, ki dajejo podobo Novemu mestu. Njen okljuk je dajal zatočišče prvim prebivalcem že v preteklosti, danes pa ostaja prepoznaven simbol Novega mesta. In ravno ob prelepi reki Krki najdete nas.

Preberi več

Gostilnica Jantar

Jantar je fosilizirana rastlinska smola povečini izumrlih iglavcev. Je eksotičen in dragocen material s pridihom magičnosti in zdravilnosti. Simbolizira zaščito, srečo in zdravje, daje moč in modrost.

Preberi več

Fink & Situla

Restavracija, vinoteka, delikatesa.
Prva brezglutenska restavracija z brezglutensko delikateso v Sloveniji.
Restavracija v mestnem jedru Novega mesta. Začinjena z nostalgičnim pridihom in novodobno popup gostilno. Dnevne jedi, jedi po naročilu in nedeljska kosila.
Ves čas hodimo z roko v roki z lokalnimi proizvajalci, vinarji.

Preberi več

Gostilna Mrak

Od leta 1993 je naša glavna ponudba vsak dan sveže pečen odojek in jagenjček. Zraven se prilega tudi vsak dan sveže pečen kruh.
Znani smo tudi po jurčkih na najrazličnejše načine, domači goveji juhi, gobovi juhi ter prežganki.
Izpostaviti moramo koline, ki so v družbi matevža, repe in kislega zelja na ponudbi v zimskem času.
Veliko ljudi pa nas pozna po odličnih praženih jetrcih, domačih sirovih štrukljih, zrezkih, pripravljenih na različne načine ter lignjih in postrvih.

Preberi več

Gostilnica Barba

Gostilnica Barba je nastala iz želje po gurmanskem uživanju v jedeh iz svežih in domačih sestavin...Zgodba o Barbi je zgodba o nekem času. Času in prostoru, ki je drugačen, a vendar tako blizu, tako domač. To je zgodba o tistem času, ko je naravno imelo prednost pred umetnim, ko ni bilo vseeno kako je pogrnjena miza in kako je narejen pogrinjek.

Preberi več

Oštarija Rudolfswerth

Oštarija Rudolfswerth je našla svoje mesto na Kandijski cesti, v centru Novega mesta.
Restavracija je oddaljena le 200 metrov od znamenitega Kandijskega mostu. V klimatizirani restavraciji imamo 52 sedežev in sprejemamo skupine do 30 gostov. V poletnem času se lahko okrepčate na terasi, kjer imamo na voljo 32 sedežev.

Preberi več

Gostišče Dežmar

V prijetnem ambientu gostišča Dežmar z enajstletno tradicijo boste vedno postreženi z izbranim in prefinjenim okusom specialitet našega osebja, ki pusti gostu željo, da se znova in znova vrača. Gostišče Dežmar je družinsko podjetje s šestimi zaposlenimi. Vsak dan nudi morske specialitete in mesne jedi ter izbrana ustekleničena in buteljčna vina.

Preberi več

Gostilna in picerija Šentpeter

Gostilna in picerija Šentpeter se nahaja v vasi Otočec v neposredni bližini znamenitega gradu Otočec. Najdete jo na idilični lokaciji nad reko Krko. V prijetnem domačem ambientu vam nudijo pestro izbiro jedi. Poleg gostinskega prostora imajo veliko parkirišče, odprto teraso z igrali za otroke ter poseben prostor za skupine do 30 oseb.
Zunaj imamo tudi veliko teraso s pogledom na reko Krko, igrala za otroke, trampoline ter veliko parkirišče za 40 avtomobilov.

Preberi več

Gostilna Pugelj

Gostilna Pugelj se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo. Že več kot 60 let lahko v gostilno, ki leži v zavetju Trške gore, zahajajo vsi ljubitelji lokalne kulinarike in domačih specialitet. Skozi čas je gostilna zamenjala lastnike in svojo podobo tako, da je do danes nastala prijetna mešanica dolgoletnih tradicij in modernega udobja.

Preberi več

Gostilna Jakše

Dobrodošli v Gostilni Jakše, hiši s tradicijo, ki je z vami že od leta 1957. V naši ponudbi boste našli marsikatero slovensko tradicionalno jed ter tudi moderne jedi – prav gotovo se bo našlo kaj za še tako zahtevnega jedca.

Preberi več

Gostišče Na trgu, hiša kulinarike in turizma

V restavraciji dnevna ponudba obsega postrežbo treh vrst malic in kosila v dopoldanskem času. Slaščičarni ponuja dnevno sveže sladice in piškote. Popoldanski čas pa je rezerviran za jedi po naročilu.

Preberi več

Gostilnica Don bobi

Don Bobi se nahaja v središču Novega mesta, od koder se razprostira čudovit pogled na staro mesto jedro, objeto z reko Krko.Don Bobi, s svojo edinstveno kulinarično ponudbo in vrhunsko vinsko karto vsakega gosta zmeraj znova prepriča in navduši. Pri nas se radi zadržujejo tako poslovneži in tuji turisti kot tudi domačini, ki so nas vzeli za svoje.

Preberi več

GOSTILNA POD SMREKCO

Gostilna Pod smrekco se nahaja na obrobju Novega mesta, ob reki Krki, ki ji daje posebno svežino in navdih. Svojo tradicijo domačnosti prenaša iz roda v rod in na ta način ohranja tradicionalne hišne jedi žive.

Preberi več

Ponudba malic & kosil

Številne novomeške gostilne in restavracije ter picerije so v času Covid ukrepov prilagodile poslovanje in ponujajo jedi za osebni prevzem ali dostavo. Kulinarična ponudba je pestra, gostinski ponudniki pa z veseljem pričakujejo vaš klic.

Preberi več

.