X

GOSTILNE & RESTAVRACIJE

Gostilna – prenočišča Vovko***

Gostilna Vovko je družinska gostilna, ki stoji na Ratežu, vasi, ki je oddaljena pet minut vožnje od Otočca ob Krki. Vovkotovi smo prve goste sprejeli pozimi leta 1977. Poleg točilnice smo takrat imeli še manjšo jedilnico.

Preberi več

Gostilna in picerija Šentpeter

Gostilna in picerija Šentpeter se nahaja v vasi Otočec v neposredni bližini znamenitega gradu Otočec. Najdete jo na idilični lokaciji nad reko Krko. V prijetnem domačem ambientu vam nudijo pestro izbiro jedi. Poleg gostinskega prostora imajo veliko parkirišče, odprto teraso z igrali za otroke ter poseben prostor za skupine do 30 oseb.

Preberi več

Gostilna Jakše

Dobrodošli v Gostilni Jakše, hiši s tradicijo, ki je z vami že od leta 1957. V naši ponudbi boste našli marsikatero slovensko tradicionalno jed ter tudi moderne jedi – prav gotovo se bo našlo kaj za še tako zahtevnega jedca. Še posebej smo ponosni na krušno peč, ki smo jo postavili leta 2011 in z njo popolnoma prevetrili našo kuhinjo.

Preberi več

GOSTILNA POD SMREKCO

Gostilna Pod smrekco se nahaja na obrobju Novega mesta, ob reki Krki, ki ji daje posebno svežino in navdih. Svojo tradicijo domačnosti prenaša iz roda v rod in na ta način ohranja tradicionalne hišne jedi žive.

Preberi več

Gostilna Pugelj

Gostilna Pugelj s 60-letno tradicijo, ki leži pod Trško goro, je predvsem poznana po hišni specialiteti pečeni kokoši, ki se je prijelo ime Pugljeva kura, ime pa je ostalo od prejšnjih lastnic Marije in Pepce Pugelj.

Preberi več

Gostilnica Barba

Gostilnica Barba je nastala iz želje po gurmanskem uživanju v jedeh iz svežih in domačih sestavin...Zgodba o Barbi je zgodba o nekem času. Času in prostoru, ki je drugačen, a vendar tako blizu, tako domač. To je zgodba o tistem času, ko je naravno imelo prednost pred umetnim, ko ni bilo vseeno kako je pogrnjena miza in kako je narejen pogrinjek.

Preberi več

Gostilnica Don bobi

Don Bobi se nahaja v središču Novega mesta, od koder se razprostira čudovit pogled na staro mesto jedro, objeto z reko Krko.Don Bobi, s svojo edinstveno kulinarično ponudbo in vrhunsko vinsko karto vsakega gosta zmeraj znova prepriča in navduši. Pri nas se radi zadržujejo tako poslovneži in tuji turisti kot tudi domačini, ki so nas vzeli za svoje.

Preberi več

Gostilnica Jantar

Jantar je fosilizirana rastlinska smola povečini izumrlih iglavcev. Je eksotičen in dragocen material s pridihom magičnosti in zdravilnosti. Simbolizira zaščito, srečo in zdravje, daje moč in modrost.

Preberi več

Gostišče Dežmar

V prijetnem ambientu gostišča Dežmar z enajstletno tradicijo boste vedno postreženi z izbranim in prefinjenim okusom specialitet našega osebja, ki pusti gostu željo, da se znova in znova vrača. Gostišče Dežmar je družinsko podjetje s šestimi zaposlenimi. Vsak dan nudi morske specialitete in mesne jedi ter izbrana ustekleničena in buteljčna vina.

Preberi več

Gostišče Loka

Reka Krka je eden od nepogrešljivih naravnih elementov, ki dajejo podobo Novemu mestu. Njen okljuk je dajal zatočišče prvim prebivalcem že v preteklosti, danes pa ostaja prepoznaven simbol Novega mesta. In ravno ob prelepi reki Krki najdete nas.

Preberi več

Gostišče Na trgu

Gostišče na Trgu, Hiša kulinarike in turizma, v slaščičarni ponuja dnevno sveže sladice in piškote. V restavracija dnevna ponudba obsega postrežbo treh vrst malic in kosila v dopoldanskem času. Popoldanski čas pa je rezerviran za jedi po naročilu. Poleg jedi nudimo vina, značilna za dolenjsko in belokrajnsko območje

Preberi več

Oštarija Rudolfswerth

Oštarija Rudolfswerth je našla svoje mesto na Kandijski cesti, v centru Novega mesta.
Restavracija je oddaljena le 200 metrov od znamenitega Kandijskega mostu. V klimatizirani restavraciji imamo 52 sedežev in sprejemamo skupine do 30 gostov. V poletnem času se lahko okrepčate na terasi, kjer imamo na voljo 32 sedežev.

Preberi več

Relais & Châteaux Hotel Grad Otočec

V srcu neokrnjene narave, na otočku sredi reke Krke, kraljuje eden najprivlačnejših hotelov v Sloveniji, hotel Grad Otočec, član prestižnega združenja hotelov in restavracij Relais & Châteaux. Pustite, naj vas razvajamo s svežo, zdravo, pokrajinsko obarvano hrano in pijačo, primerno za grajsko okolje. Iz neizmerne domišljije naših kuharskih mojstrov se v grajski restavraciji rojevajo vrhunske jedi vznemirljivih okusov.

Preberi več

Restavracija in kavarna Situla

Restavracija in kavarna Situla se nahaja v središču Novega mesta na Glavnem trgu. Situlske risbe, ki krasijo restavracijo in kavarno ter sobe in posteljnino hostla, obiskovalce spominjajo na daljno obdobje starejše železne dobe, ki je pomembno zaznamovalo območje Novega mesta in Dolenjske. Zaradi zgodbe in tematske opremljenosti hostla ter restavracije in kavarne Situla je najbolj znan popotniški vodič Lonely Planet v izdaji Slovenia 2010 Hostel Situlo poimenoval najlepši hostel v Sloveniji.

Preberi več