GOSTIŠČA IN TURISTIČNE KMETIJE

Turistična kmetija Šeruga

V objemu dolenjskih gozdov, ob majhnem vedrem potoku leži kmetija Šeruga. Včasih je tam stal mlin, danes pa se k Šerugi zatekajo obiskovalci željni miru ter čiste in neokrvnjene narave. Pa tudi tisti, ki vedo, da se najboljše domače jedi pripravljajo prav v magičnih kmetijah sredi gozda.

Preberi več

Gostilna Vovko

Gostilna Vovko je družinska gostilna, ki stoji na Ratežu - pet minut vožnje od Otočca ob Krki. Vovkotovi so prve goste sprejeli pozimi leta 1977. Družinska gostilna ponuja 23 postelj v 10 sobah s tremi zvezdicami.

Preberi več

Gostilna Mrak

Od leta 1993 je naša glavna ponudba vsak dan sveže pečen odojek in jagenjček. Zraven se prilega tudi vsak dan sveže pečen kruh.
Znani smo tudi po jurčkih na najrazličnejše načine, domači goveji juhi, gobovi juhi ter prežganki.
Izpostaviti moramo koline, ki so v družbi matevža, repe in kislega zelja na ponudbi v zimskem času.
Veliko ljudi pa nas pozna po odličnih praženih jetrcih, domačih sirovih štrukljih, zrezkih, pripravljenih na različne načine ter lignjih in postrvih.

Preberi več

Gostilna Pugelj

Gostilna Pugelj se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo. Že več kot 60 let lahko v gostilno, ki leži v zavetju Trške gore, zahajajo vsi ljubitelji lokalne kulinarike in domačih specialitet. Skozi čas je gostilna zamenjala lastnike in svojo podobo tako, da je do danes nastala prijetna mešanica dolgoletnih tradicij in modernega udobja.

Preberi več

.