GRADOVI

Najlepši gradovi v okolici Novega mesta. 

Neverjetno, koliko gradov se je v starih časih dvigovalo v porečju reke Krke. Od skupno 65 gradov jih je danes ohranjena le peščica. Tisti, ki so preživeli zob časa pa se nam zato toliko bolj vtisnejo v spomin in nas očarajo s svojo prisotnostjo. 

Grad Otočec

Grad leži na otoku reke Krke med plitvimi tokovi vodotoka, polnega lehnjakovih pragov in otočkov. V virih se omenja že leta 1252. Na gradu se je zvrstilo več različnih lastnikov, zadnji med njimi so bili grofje Margheri di Commandona, ki so ga imeli v lasti do druge svetovne vojne.

Preberi več

Stari Grad

Mogočno pročelje gradu, ki se nahaja blizu Otočca je lahko zapaziti tudi z avtoceste Ljubljana-Zagreb. Gre za objekt s pestro zgodovino menjavanja lastništva. Po požigu med drugo svetovno vojno je prišel v last tovarne Krka, ki ga postopoma obnavlja.

Preberi več

Grad Grm

Največji novomeški grad, ki je v toku časa utrpel najvidnejše spremembe je grad Grm. Stoji na vrhu griča Grm in je obdan s čudovitim drevoredom, katerega začetki segajo v 16. stoletje. Pred glavnim pročeljem se nahaja manjši park z bazenom, kamnitim vodnjakom in zanimivimi drevesnimi vrstami.

Preberi več

Grad Struga

Grad Struga ponuja zares grajsko izkušnjo! Sprejeli vas bodo graščaki - izurjeni igralci in glasbeniki - ter vas popeljali nazaj v času. Prepustite se lahko zgodbam, ki vam jih bodo pripovedovale preurejene grajske sobane, si ogledate orožarno, kovačnico, salon ter mnoge druge zgodovinsko prirejene prostore. Nepozabno doživetje za vse ljubitelje grajskega življenja!

Preberi več