drugačen VESELI DECEMBER  2020
Kontakt
Ime
Zavod Novo mesto
Naslov
Novi trg 5

drugačen VESELI DECEMBER 2020

v letošnjem letu je epidemija COVID-19 nepričakovano posegla v naša življenja. Da bi preprečili okužbe, pomagali rizičnim skupinam in zdravstvenemu sistemu, v letošnjem letu ne bomo praznovali na javnih prireditvah, kljub vsemu pa za vas v Mestni občini na Zavodu Novo mesto pripravljamo vsaj nekaj prazničnega vzdušja. Naredimo si lep in odgovoren Veseli december. Zakorakajmo zdravi in polni optimizma v novo leto 2021.

Praznična razsvetljava bo v mestnem jedru Novega mesta tradicionalno zasvetila na predvečer, ko goduje sveti Miklavž. Lučke se bodo prižgale na Glavnem trgu, na Kandijskem mostu, na Florjanovem trgu pri tržnici, na Prešernovem trgu in v parku KC Janeza Trdine. Na Glavnem trgu boste sprehajalci lahko uživali ob pogledu na veliko, s tisoč lučkami okrašeno novoletno smreko, pred mestno hišo pa tudi ob posebni ambientalni video projekciji, ki bo popestrila vzdušje. Osvetlitev mesta bo v tem težkem letu še posebno simbolna in čarobna, namenjena veselju in miru, ki ju danes vsi še bolj izdatno potrebujemo. Ob spoštovanju epidemioloških pravil ste vabljeni na sprehod čez praznično okrašeni Glavni trg, Miklavž in župan pa bosta vse občane nagovorila preko televizijskega in spletnega prenosa.

V Zavodu Novo mesto smo pripravili tudi projekt postavitve drsališča, vendar kot kaže razmere žal ne bodo dopuščale obratovanja. Še vedno pa upamo, da bi ob sprostitvi ukrepov za vas postavili adventne stojnice in hiške, kjer boste lahko nakupili darila in se okrepčali z lokalnimi dobrotami. Načrtovali smo tudi snemanja on-line koncertov, ki pa trenutno niso dovoljena. Vse načrtovane dejavnosti so odvisne od epidemiološke slike in ukrepov, ki bodo v veljavi v naslednjih tednih.

Hvala za vaše razumevanje, potrpežljivost in odgovornost.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

informacije in stiki:

Zavod Novo mesto

Novi trg 5

8000 Novo mesto

07 393 0390

zavodnm@novomesto.si

 

 

MO NOVO MESTO / ZAVOD NOVO MESTO / VISIT NOVO MESTO

 

Galerija

Nazaj na seznam