GREEN&SAFE - zaveza odgovornemu, zelenemu in varnemu turizmu

V času negotovosti zaradi pojava novega koronavirusa je uspešnost v turistični panogi odvisna od zaupanja gostov, da lahko pri nas dopustujejo tako, da ne ogrožajo svojega zdravja in varnosti. Zaradi sprememb, ki jih povzroča pandemija, je bolj kot kadarkoli doslej pomembno, da turistične destinacije in ponudniki s poenotim delovanjem in medsebojnim sodelovanjem ohranjamo, kar smo v slovenskem turizmu skupaj že dosegli.

Zaupanje v znamko I feel Slovenia ohranjamo in povečujemo z odgovornimi potovalnimi standardi v turizmu. Združili smo jih v vsebinsko komunikacijsko platformo in znak GREEN&SAFE. Skupaj z vami že vse od maja 2020 s tem znakom označujemo in poudarjamo visoke higienske standarde in protokole ter trajnostna priporočila za turistične ponudnike in destinacije. Z aktivnostmi, ki temeljijo na varnosti, odgovornosti in trajnosti, povečujemo zaupanje gostov, da je Slovenija zelena in varna turistična destinacija.
 

 
Da so slovenski zdravstveni in higienski standardi, vključeni v vsebinsko komunikacijsko platformo odgovornih potovalnih standardov GREEN&SAFE, v skladu s standardiziranimi globalnimi higienski protokoli varnih potovanj, potrjuje tudi pridobitev mednarodnega znaka Safe Travels Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC). Slovenija je bila junija 2020 med prvimi prejemnicami tega znaka na svetu!

NAJ NAŠE USTREZNO DELOVANJE POMAGA GOSTOM PRI IZBIRI NJIHOVIH NAJBOLJŠIH POČITNIC V SLOVENIJI!


Stopite z nami na odgovorno in trajnostno pot
Zdaj je čas, da nadaljujemo po začrtani poti odgovornosti in trajnosti, z namenom večanja zaupanja naših gostov. Bodite del te poti tudi vi.

Turistične destinacije in turistične ponudnike vabimo k registraciji uporabe komunikacijskih orodij in znaka GREEN&SAFE za varno, trajnostno in odgovorno delovanje. Na tej osnovi vam bomo po pošti poslali nalepko odgovornih potovalnih standardov, ki združuje znak GREEN&SAFE in globalni znak Safe Travels WTTC. Poleg tega vam bo omogočen dostop do komunikacijskih orodij in znaka ter priporočil uporabe GREEN&SAFE.

Registrirajte se za uporabo znaka in komunikacijskih orodij Green&Safe 

 

Povezava na priročnik Odgovorni potovani standardi slovenskega turizma 

Nazaj na seznam