Prireditve povezane z reko Krko

Tradicija spremlja in povezuje naše življenje v dolenjski pokrajini. Tako se Novo mesto lahko pohvali s številnimi prireditvami, ki vsakoletno razveseljujejo množice športnih, glasbenih in kulinaričnih navdušencev. Od uveljavljenih kolesarskih dirk, slavljenja vina, Jazza, klasične glasbe, pa do tematskih pohodov in aktivnosti na reki Krki.

KOLESARSKI MARATON PO DOLINI REKE KRKE 

Rekreativni kolesarji se vsako leto v začetku maja zberejo na kolesarskem maratonu  Po dolini reke Krke, katerega organizator je KK Adria Mobil. Maraton je rekreativnega značaja in primeren praktično za vsakogar. Možno se je preizkusiti na krajši (36 km) in daljši (79 km) progi, večji del trase poteka ob reki Krki. Za kolesarje je vedno odlično poskrbljeno z vmesnimi postojankami in končnim okrepčilom. 

 

KRKA ŽIVI 

Naše reke predstavljajo živo dediščino, ki je velikokrat spregledana. Zato je bila ustanovitev projekta Krka živi pomemben korak k zavedanju naših naravnih dobrin in povezovanju prostega časa z aktivnostmi v naravi. Osvežite se ob dolenjski lepotici, udeležite se turnirjev v košarki, odbojki, podajte se na čolnarjenje ali potapljanje ter prisluhnite zgodbam kamišibaja.  

 

NOČ NA KRKI 

Reka Krka je že od nekdaj pokrajini in ljudem vlivala življenje. V juniju  je njej na čast organizirana Noč na Krki, katere korenine segajo daleč v preteklost. Vsakoletna prireditev je družinski praznik v centru mesta, ki je sestavljen iz popoldanskega športnega programa, tekme v skokih z mostu v Krko ter programa za otroke nadaljuje pa se z večernim programom za vse generacije, vključno s spuščanjem lučk v Krko.  

 

SKOKI V KRKO 

 Prva sobota v juliju je rezervirana za pogumne! Tekmovanje Skoki v vodo iz višin s Kandijskega mostu vedno znova navduši z drznimi poleti v globino reke Krke. Ob samih skokih potekajo še številne druge športne, kulturne in družabne aktivnosti. Dogodek, ki ga ne gre zamuditi! 

Nazaj na seznam