Javna razprava o Strategiji razvoja turizma v Mestni občini Novo mesto 2022 – 2030

Od ponedeljka, 13. junija 2022, do četrtka, 23. junija 2022, poteka javna razprava o Strategiji razvoja turizma v Mestni občini Novo mesto 2022 – 2030, katere predlog besedila je objavljen med uradnimi objavami na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

Mestna občina Novo mesto v strategiji razvoja turizma poudarja edinstvene in v slovenskem in svetovnem merilu izstopajoče atribute destinacije Novo mesto, ki na eni lokaciji združuje vse tisto, kar iščejo sodobni domači in tuji turisti. Obenem pa ključne strateške usmeritve razvoja turizma v MONM sledijo nacionalnim strateškim usmeritvam na področju turizma: edinstveno, avtentično, lokalno, izkustveno, gostoljubno, zeleno, aktivno, trajnostno, inovativno, ustvarjalno, butično. 

Vizija občinske strategije Novo mesto izpostavlja kot zgodovinsko mesto arheoloških zakladov, urbano mesto z živahnim kulturnim utripom in zeleno prestolnico slovenskega kolesarstva, ki gostoljubno vabi k aktivni sprostitvi ob reki Krki in med vinorodnimi griči. 

Strategija razvoja turizma v Mestni občini Novo mesto 2022 – 2030, ki je pred vami, je konkretizacija zgoraj omenjene vizije, s cilj in ukrepi na 5 programskih področjih: kulturna dediščina in kulturni turizem; aktivnosti v naravi in športni turizem; kulinarika, cviček in turizem na podeželju, prireditve, promocija turizma.

V tej fazi priprave Strategije razvoja turizma v Mestni občini Novo mesto 2022 – 2030 vse zainteresirane vabimo, da podate predloge in pripombe na e-naslov natasa.jakopin@novomesto.si prek obrazca, ki je spodaj v prilogi. 

V sklopu javne razprave bo izvedena tudi javna predstavitev in sicer v torek, 21. junija 2022 ob 16. uri v sejni sobi občinskega sveta (rotovž – 1. nadstropje, Glavni trg 7, Novo mesto), na katero se zainteresirani posamezniki lahko prijavite na e-naslov natasa.jakopin@novomesto.si prek obrazca v prilogi. 

Pripombe in dopolnitve predloga Strategije razvoja turizma 2030 (1)

Prijava na ustno obravnavo predloga Strategije razvoja turizma 2030

Nazaj na seznam