DRUŽINSKI VIKEND Z GLEDALIŠČEM ANE MONRO

9.-11. 12. 2022

𝐏𝐄𝐓𝐄𝐊, 𝟗. 𝟏𝟐. 𝟐𝟎𝟐𝟐 𝐨𝐛 𝟏𝟕.𝟎𝟎
Camilo Acosta Mendoza (COL) - CLAMYO / POHODNA KLOVNADA
Trajanje: 40'
Pohodna predstava hudomušnega klovnovskega klona, ki na ulicah išče človečnost in se poigra z vsakim, ki mu prekriža pot.

𝐏𝐄𝐓𝐄𝐊, 𝟗. 𝟏𝟐. 𝟐𝟎𝟐𝟐 𝐨𝐛 𝟐𝟎.𝟎𝟎
Mismo nismo (SLO) - MISIJA ŠOTOR / CIRKUŠKA PREDSTAVA NA KAMIONČKU
trajanje: 35'
Tovornjak, petje, glasba in cirkus bodo pomagali vaši domišljiji, da si boste lažje predstavljali kako bi zgledalo če bi imeli pri nas čisto ta pravi cirkuški šotor. Pridite si pogledati neverjetne cirkuške podvige, ki so se jih naučili_e naši_e cirkusanti_ke.

𝐒𝐎𝐁𝐎𝐓𝐀, 𝟏𝟎. 𝟏𝟐. 𝟐𝟎𝟐𝟐 𝐨𝐛 𝟏𝟕.𝟎𝟎
Teater PolPet (SLO) / RIBA / ULIČNA PREDSTAVA ZA OTROKE
trajanje: 18'
Dve mornarki sta sredi monotonega potovanja z barko, ko se pojavi riba. Riba, ki ostane in se ne pusti ujeti, čeprav ribolov postaja vedno bolj srdit in absurden. Kdo bo ulovil koga? Predstava, ki črpa navdih iz burleske in nemega filma, utegne na trenutke spominjati tudi na video igrice.

𝐒𝐎𝐁𝐎𝐓𝐀, 𝟏𝟎. 𝟏𝟐. 𝟐𝟎𝟐𝟐 𝐨𝐛 𝟐𝟎.𝟎𝟎
Cirkultura (CRO) / LAS CALAVERAS / OGNJAŽA*
trajanje: 35'
Po mnogih letih blodenj in eksperimentiranja na meji blaznosti Čarobnjak končno uspe vdahniti življenje svojim trem Marionetam. Ključno orodje njegovega dela je ogenj, a ogenj ima svojo ceno. Ognjena nepredvidljiva in uporniška narava Čarobnjaka povede v nezamisljive pustolovščine. Performans pripoveduje zgodbo preko manipulacije in žongliranja z ognjenimi rekviziti, partnerske akrobatike in sodobnega plesa.
Izvajajo: Diana Fureš, Tatjana Vuletić, Matija Vuletić, Aleksandar Đikić

𝐍𝐄𝐃𝐄𝐋𝐉𝐀, 𝟏𝟏. 𝟏𝟐. 𝟐𝟎𝟐𝟐 𝐨𝐛 𝟏𝟕.𝟎𝟎
Globus Hystericus (SLO/USA) / POT V TADAM / ULIČNA PREDSTAVA
trajanje: 35'
V ulični pustolovščini »Pot v Tadam« trije igralci s tremi predmeti na enem mestu uprizarjajo divjo popotniško avanturo – pustolovščino, ki jih vodi preko gora, čez pečine, skozi tornado in po neukrotljivih slapovih. Z veščinami manipulacije predmetov gradijo letala in ladje ter s pomočjo pantomime ustvarjajo travnata obzorja, reke in celo bruhajoči vulkan, ki mu morajo junaki ubežati, če želijo svoje popotovanje tudi preživeti. »Pot v Tadam« je razburljiva ulična pustolovščina, nepričakovana ljubezenska zgodba in metafora za nekaj, kar iščemo vsi ... boljši nov dan. Pot v Tadam je prejel nagrado URBana LJUBLJana 2020 za odličnost v uličnem gledališču.

Predstave bodo izvedene v vseh vremenskih razmerah  

*Predstava bo glede na specifike Glavnega trga prilagojena.

Dogodek je sofinanciran s strani Razvojnega centra Novo mesto d.o.o. in projekta Wonder (program Interreg Adrion).

VABLJENI!!

Nazaj na seznam