Turistična kmetija Šeruga
Kontakt
Ime
Turistična kmetija Šeruga
Naslov
Sela pri Ratežu 15
Pošta
8222 Otočec

Turistična kmetija Šeruga

Le streljaj od glavnih cest in mesta konec vseh poti leži s potokom in gozdom obdana domačija Šerugovih. Včasih je bil tu mlin, danes smo vrata gostoljubno odprli vsem, ki si želijo miru, čiste in neokrnjene narave in okusne domače hrane.

Glava družine je Slavko, ki se skozi vse leto trudi, da brbončice uživajo ob pristnem okusu doma na ekološki način pridelane hrane, ki jo poplakne prvovrstni cviček. Da so želodčki polni, da je v hiši vse postorjeno in da so gostje vedno zadovoljni, s svojim zanosom poskrbita nasmejani Lili in Eva, srce in duša doline. Tu sta še mlajša sinova Rok in Nejc, ki sta kljub svojim obveznostim vedno in ob vsakem delu pripravljena priskočiti na pomoč. Prav lahko se vam zgodi, da zlata prinašalka Rena pred vas spusti ukradeno sveže jajce.

 

V kuhinji domujejo jedi iz ajde. Smetanova juha z ajdovo kašo in gobami, ajdovi štruklji, ajdovi žganci s kislim mlekom, ki teknejo za zajtrk. Brez domačega ajdovega kruha z orehi pri nas ne gre. Ves kruh je pečen doma, spletan v kite, zapečen hleb.

„S pripravo starih jedi ohranjamo spomin nanje.”


Juhe vseh vrst bodo v družbi ajdovih ali sirovih štrukljev z gobami zadovoljile vegetarijanske želje. Ljubiteljem mesnih jedi pripravimo tipično dolenjsko jed Fantovsko pečenko, kunca v smetanovi zelenjavni omaki, teletino iz lončene sklede, šivano pečenko, hrustljavo zapečena svinjska rebra, polnjenega domačega piščanca, mrežno pečenko, pečene postrvi iz domačega potoka …

Uporabljamo le doma, na človeku in naravi prijazen način pridelano hrano, saj le taka zadovolji najzahtevnejšega jedca, kot smo sami. Živali hranimo z doma pridelano hrano, posledično je kakovost mesa višja, kakršna je na mizah danes žal redkost.

 

Na kmetiji lahko pogostimo do 50 lačnih ust. V večjem prostoru jih nasitimo 30 in v manjšem 20.
Za zunanje goste kuhamo le za najavljene skupine nad 8 oseb, s katerimi prej izberemo meni.
Zvečer imamo odprto do 22.00, da je gostov spanec miren.

Galerija

Nazaj na seznam