X

Turistična kmetija Šeruga

Le streljaj od glavnih cest in mesta konec vseh poti leži s potokom in gozdom obdana domačija Šerugovih. Včasih je bil tu mlin, danes smo vrata gostoljubno odprli vsem, ki si želijo miru, čiste in neokrnjene narave in okusne domače hrane.

Glava družine je Slavko, ki se skozi vse leto trudi, da brbončice uživajo ob pristnem okusu doma na ekološki način pridelane hrane, ki jo poplakne prvovrstni cviček. Da so želodčki polni, da je v hiši vse postorjeno in da so gostje vedno zadovoljni, s svojim zanosom poskrbita nasmejani Lili in Eva, srce in duša doline. Tu sta še mlajša sinova Rok in Nejc, ki sta kljub svojim obveznostim vedno in ob vsakem delu pripravljena priskočiti na pomoč. Prav lahko se vam zgodi, da zlata prinašalka Rena pred vas spusti ukradeno sveže jajce.

 

Najlažje nas boste našli, če avtocesto Ljubljana – Zagreb zapustite pri izvozu Kronovo in peljete v smeri Otočca. Pri bencinski črpalki zavijete desno pod podvoz in levo proti gradu Otočec. Na glavni cesti zavijete na desno in po nekaj metrih vožnje zavijete na most, se peljete mimo grajskega dvorišča in na koncu drugega mostu zavijete na levo. Ozka pot vas bo po gozdu peljala mimo kampa in golf igrišča vse do glavne ceste Šentjernej – Novo mesto, kjer rahlo zavijete na desno in se peljete vse do lepo urejene vasi Ratež, na koncu katere zavijete na desno v vas Sela. Še pred vasjo je križišče, v katerem zavijete rahlo v desno in se peljete naravnost, doker ne pridete do nas, kjer pa se pot konča…

Če se odločite na poti do nas obiskati še Novo mesto, ob izhodu iz mesta sledite smeri Šentjernej. Peljite se naravnost mimo vasi Mali Slatnik ter Petelinjek in kmalu boste na Ratežu (7 km iz Novega mesta), kjer pa morate že takoj na začetku zaviti na levo navzdol za vas Sela.

Galerija

Nazaj na seznam