X

Gostilna Pugelj
Kontakt
Ime
Gostilna Pugelj
Naslov
Ždinja vas 6
Pošta
8000 Novo mesto

Gostilna Pugelj

Gostilna Pugelj s 60-letno tradicijo, ki leži pod Trško goro, je predvsem poznana po hišni specialiteti pečeni kokoši, ki se je prijelo ime Pugljeva kura, ime pa je ostalo od prejšnjih lastnic Marije in Pepce Pugelj.

V naši gostilni je bila tudi izbrana prva cvičkova princesa Marija Lea Colarič. Starejši Novomeščani pa se še spomnijo sobe za goste v stari gostilni, ki jo je krasila fototapeta s severno triglavsko steno in sliko takratnega predsednika države Josipa Broza Tita.

V treh velikih prostorih nudi gostilna Pugelj 280 sedežev in je zelo primerna za poroke in avtobusni turizem. Od martinovanja do februarja prirejamo tudi pogostitev v zidanici. Sedaj se lahko razvajate na naši novi pokriti terasi s 60 sedišči. Gostilna Pugelj, ki jo vodita Rudi in Marina Mlinarič, se je v poletnem času odela v novo, že na daleč vidno obleko.

Gostilna je po poletni prenovi pridobila pokrito teraso s 60-timi sedeži, popolnoma prenovljeno sodobno kuhinjo, sanitarnimi in skladiščnimi prostori.

Poleg mame Marine in očeta Rudija je v gostilni stalno zaposlen tudi njun sin Rok, strežbe pa se poloti tudi hčerka Lea.

Naši najmlajši gosti se lahko zabavajo na ograjenem otroškem igrišču.

Galerija

Nazaj na seznam