Gostilna Vovko
Kontakt
Ime
Gostilna Vovko
Naslov
Ratež 48
Pošta
8321 Brusnice

Gostilna Vovko

Gostilna Vovko je hiša, kjer več kot 40 letno družinsko tradicijo danes nadaljuje druga generacija.

Začetki gostilne segajo v leto 1977, ko sta ustanovitelja, Rokova starša, Marina in Anton Vovko odprla vrata svoje hiše gostom, ki so bili željni odlične hrane, rujne vinske kapljice in gostoljubnosti.

Leta 2009 sva gostilno uradno prevzela Rok in Manca Vovko. Nadaljujeva družinsko poslanstvo v stalni želji po nadgrajevanju ponudbe in kakovosti. Gostilna, ki svojo tradicijo neguje in jo zna približati tako domačemu gostu, lačnemu popotniku, kakor poslovnemu gostu.

Gostilno Vovko gastronomski kritiki redno uvrščajo med najboljše na Dolenjskem in v Sloveniji. V letih 2018 in 2019 je mednarodni gastronomski vodič Gault Millau kuhinji gostilne Vovko podelil dve kuharski kapi. Njeno kakovost vedno znova prepoznavajo in potrjujejo tudi osrednji slovenski kulinarični kritiki. V letu 2020 svetovno priznani rdeči vodič Michelin priporoča Gostilno Vovko v svoji slovenski izdaji in ji podelil priznanje “The MICHELIN Plate” (sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok).

Dobrodošli v hiši Vovko,
Manca in Rok Vovko

 

Kjer si roko podajo domačnost, tradicija in sodobnost.
 

Pri Vovkotu ustvarjamo preproste tradicionalne jedi slovenske oziroma dolenjske kuhinje s pridihom sodobnosti. Pri tem bi izpostavili pečeno telečjo kračo. V naši kuhinji upoštevamo letne čase, prednost pa dajemo lokalnim dobaviteljem, saj le tako lahko zagotavljamo kakovost, ki jo naši gostje pričakujejo od nas. Veseli smo, ko gostje opazijo trud naših kuharic, ki še danes na roke režejo rezance, pripravljajo štruklje, svaljke… Sezonsko, sveže, iskreno in lokalno, to je naša zapoved.

Jedilni list na spletni strani je informativne narave. Lahko se zgodi, da bo ob Vašem obisku ponudba zaradi sezonskega značaja ali dnevne ponudbe malce drugačna.

 

Jedi ponujamo a la carte, lahko pa se odločite za degustacijski menu v poljubnem številu hodov.

4 hodni degustacijski menu – 30 evrov
5 hodni degustacijski menu – 35 evrov
6 hodni degustacijski menu – 42 evrov
7 hodni degustacijski menu – 48 evrov

 

Delovni čas

Ponedeljek – sobota: 12.00 – 22.00

Nedelja in prazniki zaprto.

 

Soba z zajtrkom

V Gostilni Vovko Vam poleg odlične kulinarične in vinske izkušnje nudimo tudi možnost prenočevanja. Na razpolago so Vam tri enoposteljne, tri dvoposteljne in tri štiriposteljne sobe. Zajtrk Vam postrežemo v gostilni, vsak dan od 7. do 9. ure.

Galerija

Nazaj na seznam