Oštarija Rudolfswerth
Kontakt
Ime
Oštarija Rudolfswerth
Naslov
Kandijska cesta 35
Pošta
8000 Novo mesto

Oštarija Rudolfswerth

Oštarija Rudolfswerth je našla svoje mesto na Kandijski cesti, v centru Novega mesta.
Restavracija je oddaljena le 200 metrov od znamenitega Kandijskega mostu. V klimatizirani restavraciji imamo 52 sedežev in sprejemamo skupine do 30 gostov. V poletnem času se lahko okrepčate na terasi, kjer imamo na voljo 32 sedežev.

Oštarija Rudolfswerth je dobila ime po Rudolfu IV. Habsburškemu, ki je 7. aprila 1365, na Dunaju, na podlagi ustanovne listine ustanovil Novo mesto. V ambientu in skozi jedilni list se prepleta zgodovina Novega mesta, vse od halštatske zgodovine do starih novomeških gostiln. Na stenah oštarije so predstavljene fotografije izkopanin iz Kapiteljske njive, stare Novomeške razglednice in gostilne ter portret Rudolfa IV., ki je nastal v Sokolskem domu. V 600 litrskem akvariju delajo ribicam družbo replike izkopanih posod, ki so jih uporabljali naši predniki pred več, kot 2.000 leti na novomeškem območju.

Tudi izven akvarija so predstavljene replike posod iz halštatske zgodovine, še posebej smo ponosni na kantaros, ki so ga izkopali v bližini oštarije. Med drugim je solnica postala posoda, ki so jo včasih uporabljali za zajemanje vina…tudi jurčkovo juho z ajdovimi kruhki zapečeno v krušni peči postrežemo v glineni situli.

Jedilni list smo natisnili na ročno izdelan papir iz bombaža in rožic gorjanskih košenic. Preveden je v angleški, francoski in nemški jezik.

V ponudbi imamo dopoldanske malice, poslovna in študentska kosila, pizze in gratinirane jedi iz krušne peči, jedi po naročilu sodobnih kulinaričnih smernic, izbor več kot 40. slovenskih vin, pogostitve na izbrani lokaciji in dostavo malic aboniranim podjetjem.

Kombinacija sodobne kulinarične domišljije in spoštovanje lokalnih in sezonskih posebnosti, je dovolj tehten razlog za obisk Oštarije Rudolfswerth. 

Restavracija

Oštarija Rudolfswerth je našla svoje mesto na Kandijski cesti, v centru Novega mesta.

Restavracija je oddaljena le 200 metrov od znamenitega Kandijskega mostu. V klimatizirani restavraciji imamo 52 sedežev in sprejemamo skupine do 30 gostov. V poletnem času se lahko okrepčate na terasi, kjer imamo na voljo 32 sedežev.

Dopoldanske malice ponujamo od 09.00 do 12.00 ure. Dostavljamo jih tudi aboniranim podjetjem. Trenutno sodelujemo z dostavo z več kot 20.-imi uspešnimi novomeškimi družinskimi podjetji.

Poslovna in študentska kosila

ponujamo od 12.00 do 15.00 ure.

Pizze in gratinirane jedi iz krušne peči lahko naročite od 11.00 do 22.00 ure.

Jedi sodobnih kulinaričnih smernic pa imamo na voljo od 12.00 do 22.00 ure.

Poleg izbranih jedi, vam ponujamo pester izbor pijač, med drugim več kot 40. vrst slovenskih vin iz vseh treh vinorodnih dežel. Za ponudbo izbranih vin znanih slovenskih vinarjev skrbi hišni sommelier.
***

Lokacija in dostopnost

Oštarija Rudolfswerth se nahaja v Novem mestu na tranzitni Kandijski cesti 35.

Iz Glavnega trga se peljete po železnem Kandijskem mostu in na križišču zavijete levo. Nato se po glavni cesti peljete približno 200 metrov in na levi strani zagledate Oštarijo Rudolfswerth.

 

Kulinarika

 

Da lahko ponudimo prve obroke (malice) ob 9.00 uri, prične prva ekipa kuharjev z ustvarjanjem že zelo zgodaj zjutraj.

Druga ekipa kuharjev prične malce kasneje, ki poskrbi za pripravo kosil in zakuri krušno peč, da je pripravljena ob 11.00 uri za peko pizz in gratiniranih jedi.

Tretja ekipa kuharjev, pa poskrbi za jedi sodobnih kulinaričnih smernic in vas razvaja z novimi trendi in izbranimi živili v kulinariki vse do 22.00 ure. 

Za skupine imamo pripravljene različne menije, prilagojene glede na dogodek. Na željo naročnika pa pripravimo tudi izbrane jedi z izbranimi vini. 

V restavraciji lahko pripravimo hladno topli bife, lahko pa tudi catering na izbrani lokaciji. 

Ker vemo, da prazna vreča ne stoji pokonci, se bomo potrudili, da boste iz Oštarije Rudolfswerth odšli zadovoljni in svoje zadovoljstvo potrdili s ponovnim obiskom, ko boste s seboj pripeljali še svoje najdražje, prijatelje, sodelavce ali morda poslovne partnerje.

Galerija

Nazaj na seznam