Krka ŽIVI!

13. junij 2020
poletne aktivnosti na in ob reki Krki

Maj

Projekt Krka živi je zaživel že v letu 2015, ko so se predstavile aktivnosti športnih društev katerih delovanje povezuje reka Krka.

 

K projektu so ob zasnovi pristopili predstavniki novomeških športnih društev; Ribiška družina, Klub za podvodne aktivnosti, Potapljaški klub M3, Jadralni klub, Kajak Kanu SUP klub in Triatlonski klub. Poleg omenjenih (športnih) aktivnosti smo postopoma vključili tudi športno-zabavne prireditve, namenjene širši množici obiskovalcev, kot so: Skoki v Krko, Noč na Krki, turnirji v odbojki na mivki, tekmovanje v daljinskem plavanju… Tako se je v letu 2018 na in ob reki Krki predstavilo že 20 aktivnosti, ki so bile na voljo obiskovalcem vseh generacij.

 

Osnovni namen in cilji projekta so povezovanje deležnikov z namenom povečanja prepoznavnosti njihovih aktivnosti, Novega mesta in tudi (čiste) reke Krke. Želimo, da se najmlajši že zelo zgodaj vključijo v sisteme izobraževanja o pomembnosti varovanja narave, da imajo možnost videti Krko tudi drugače kot le z brežin, da imajo hkrati možnost vključitve v različna (športna) društva, ki nudijo dejavnosti vezane na Krko. S projektom spodbujamo tudi skrb za naravo, izobraževanje in osveščanje javnosti o varovanju narave, vključitev osnovnih in srednjih šol (naravoslovni in športni dnevi, izobraževalne delavnice, predavanja, celoletni programi..), vključitev gospodarstva in turističnih ponudnikov, promocijo podjetij v Novem mestu, povečanje turistične ponudbe v občini in širše.

Org.: Zavod za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto

 

GalerijaNazaj na seznam