PZA Novo mesto
Kontakt
Ime
PZA Novo mesto
Naslov
Topliška cesta 2 c
Pošta
8000 Novo mesto

PZA Novo mesto

Parkirišče za avtodome Novo mesto razpolaga s 6 parkirnimi mesti, kjer je omogočen priklop na elektriko, vodo in uporaba odtoka odpadnih voda ter fekalij, uporabnikom pa je na voljo tudi brezplačni wi-fi.
Lokacija parkirišča je odlično izhodišče za ogled starega mestnega jedra, aktivnosti na reki Krki, kot sta čolnarjenje in supanje in dostop do številnih drugih športnih aktivnosti.

 

Novo mesto z okolico je bogato z naravno in kulturno dediščino. Izstopajo predvsem Glavni trg, stolna cerkev Sv. Nikolaja, mestna hiša, cerkev Sv. Lenarta in Frančiškanski samostan, Šance - mestno obzidje, slikoviti Breg, reka Krka, ki daje prepoznavno podobo Novemu mestu in dolenjski pokrajini.

V bližnji okolici si lahko dan popestrite z obiskom Trške gore, vinske gorice z značilnimi zidanicami, v katerih je moč poskusiti značilna lokalna vina vključno s Cvičkom, najbolj prepoznavnim vinom na tem koncu Slovenije. Vrh te gorice krasi romarska Cerkev Marijinega rojstva. Ljubitelji pohodništva boste našli svoj cilj na Gorjancih, pogorju, prepredenim s planinskimi potmi z najvišjim vrhom Dolenjske -Trdinovim vrhom (1178 m). Med najbolj prepoznavne turistične točke Dolenjske pa sodi tudi grad Otočec s svojo idilično lego na otočku sredi reke Krke in njenih lehnjakovih pragov, vrhunsko kulinariko ter s številnimi možnostmi aktivnega oddiha.

Namig:  Le 3,5 km je oddaljeno podjetje Adria Mobil, priljubljena znamka ljubiteljev avtodomov.

Koordinate

GPS Northing (N) : 45,804571
GPS Easting (E) : 15,158906

 

Delovni čas

Parkirišče za avtodome Novo mesto obratuje 24 ur na dan vse dni v letu.

 

Cena parkiranja in storitev

Cena za parkiranje do 6 ur je 4,00 eur.

Cena za parkiranje do 24 ur je 10,00 eur.

Cena sveže vode je 0,10 eur za 10 l vode. 

Cena elektrike je 0,5 eur za 1kWh.

Plačilo je omogočeno neposredno v izbrani stebriček s kovanci v vrednosti 10 centov, 20 centov, 50 centov, 1 eur in 2 eur. Avtomat ne vrača denarja.

 

Dežurna številka upravljavca

+ 386 31 211 293.  Dežurna številka deluje 24 ur na dan vse dni v letu.

 

Foto: www.camping.si

Galerija

Nazaj na seznam