OGLED LONČARSKE DELAVNICE

Vodeni ogled apiterapevtskega čebelnjaka in lončarskega ateljeja, kjer vam bo lončarka Andreja Stankovič, ki ustvarja v glini že 30 let in je dobitnica številnih nagrad, predstavila svoje delo.

 

PROGRAM C : Voden ogled lončarske delavnice

Trajanje: 1,5 ure

Cena: 7 € na osebo

Cena: 3,5 € na osebo pri skupinah

Lončarka Andreja Stankovič z dolgoletnim stažem in bogatim znanjem, vam bo odprla vrata svojega ateljeja. Predstavila vam bo dolenjsko lončarstvo in tradicionalne slovenske lončene posode. Pokazala vam bo svoje delo z glino v različnih tehnikah. Na vretenu pa vam bo prikazala izdelavo latvic, potičnic, poličkov...Tudi sami  se boste lahko usedli za  lončarsko vreteno in se preizbusili v izdelavi posod. 

 

PROGRAM D: Voden ogled lončarskega ateljeja in apiterapevtskega čebelnjaka

Trajanje: 3 ure

Cena: 10€ na osebo, za skupine od 20 do 50 oseb

Sprejem gostov pred hišo, kjer vas povabimo v prostor in gostom ponudimo dobrodošlico: medeno pecivo in medeno žganje/cviček ter degustacijo medu in cvetnega prahu. Tu sledi predstavitev lončarstva in čebelarstva na dolenjskem ter pripovedovanje prigod in anekdot naše mojstrice. Nato se po stopnicah povzpnemo v zgornje nadstropje, kjer ima mojstrica svoj atelje, kjer vlada prav posebno delavno vzdušje, edinstvena energija, ki jo je potrebno doživeti in se je na da opisati. Gostje si ogledajo delo mojstrice na lončarskem vretenu v starinski tehniki izdelave lončenih posod in kjer mogoče tudi kdo izmed gostov preizkusi svoje spretnosti v tej starodavni veščini. Nato se odpravimo proti našemu apiterapevtskemu čebelnjaku približno 20 minut vožnje stran. Tam sledi pogostitev na platoju pod krošnjami hrastov in predstavitev čebelarstva na dolenjskem ter pripovedovanje zgodb, ki so se dogajale na tem poplavnem območju.  Gosteje si bodo z zaščitnimi pokrivali ogledali panje in skozi stekleno steno čebelnjaka opazovali čebeljo govorico in čebelje funcije v njihovi družini. Predstavili jim bomo naravno biodiverziteto, ki je značilna prav za to območje pragozda in je zaščiteno s programom Natura 2000.

Galerija

Nazaj na seznam