Z VESLI PO KRKI
Kontakt
Ime
Mestna plaža
Naslov
Topliška cesta 2c
Pošta
8000 Novo mesto

Z VESLI PO KRKI

Mestna plaža, Topliška cesta 2c, Novo mesto
Kontakt in rezervacije: 064 12 99 22

                                 SEZONA ZAKLJUČENA. 


Na mestni plaži,  ta je locirana na desnem bregu Krke pod Športnim parkom Portoval, si lahko izposodite supe, kanuje in lesene čolne. 

Reka Krka je zaradi svojega počasnega toka zelo primerna za čolnarjenje in supanje kot tudi za kopanje. Po Krki se lahko podate v smeri mestnega jedra, "pot" vas uvodoma pelje pod dvema mostovoma, kmalu zatem se na levem bregu odstira pogled na znameniti Breg in pred vami na Kandijski most. Ko zaplujete pod slednjim, se za meščanskimi hišami nad reko Krko pogled odpre na Frančiškanski samostan, ki dominira na skalnem bregu starega mestnega jedra,  pri temu pa se plovba v tej smeri zaradi jeza tudi konča. Trasa je dolga cca. 1,2 km v eno smer in je primerna za 1 urno supanje ali čolnarjenje.

V smeri proti rečnemu toku, vas še nekoliko bolj obdaja narava. Na desnem bregu Krke plujete ob robu gozda Portoval, na levem pa vam sledi Župančičevo sprehajališče. Postanke na brežini si lahko sami prilagodite, vmes pa se ne pozabite osvežiti v Krki. Sicer pa je navzogor s tokom najprimernejši postanek pri čolnarni v Irči vasi, ta je oddaljena 1,7 km. Le par deset korakov od čolnarne navzgor, pa v Hiši Fink ustvarja chef Damjan Fink z ekipo, v letu 2020 nagrajen z Michelin plate.

Še predno se podate na pustolovščino po reki Krki, se lahko okrepčate v prijetnem lokalu Bar Plaža.

Za kulinarično razvajanje je najbližje Gostilnica Barba, ter nasproti plaže, preko Krke Gostišče Loka, oba ponudnika sta od mestne plaže oddaljena le par minut hoje.BAR PLAŽA

Mestna plaža je oddaljena od Glavnega trga cca. 10 minut hoje. Ena od peš poti, vodi preko brvi na Loki, mimo športnih igrišč, po Župančičevem sprehajališču in preko Pugljeve ulice in že ste na Glavnem trgu, eni od najpomembnejših znamenitosti Novega mesta.

V neposredni bližini mestne plaže so na voljo parkirna mesta za osebna vozila in šest parkirišč za avtodome.

Sezona izposoje supov in čolnov se prične 15. maja. 
OBRATOVALNI ČAS:

MAJ: 

Sobota, nedelja in prazniki: 10.00 – 19.00

 

JUNIJ (do 13. 6.): 

Ponedeljek – petek: 15.00 – 20.00

Sobota, nedelja in prazniki: 10.00 – 20.00

 

JUNIJ - AVGUST (od 14. 6. do 15. 8.)

Vsak dan: 11.00 – 20.00

 

AVGUST (od 16. 8.)

Vsak dan: 11.00 – 20.00

 

SEPTEMBER 

Ponedeljek – petek: 15.00 – 20.00

Sobota, nedelja in prazniki: 10.00 – 20.00

V primeru slabega vremena izposoja plovil ne obratuje.

 

CENIK 

 

 


GALERIJA


Nazaj na seznam