Čolnarjenje & Supanje

Krka je najbolj značilna dolenjska reka in edina slovenska reka, ki v strugi ustvarja lehnjak. Dolina Krke je svojevrsten simbol Dolenjske. Poudarja ga izginjajoča dediščina nekdanjih mlinov in žag, ohranjeni leseni mostovi, številni gradovi ter naselja ob bregovih. Reka je še dokaj čista, zato daje zatočišče številnim rastlinskim in živalskim vrstam. Posebej pomembni so kraški izviri z endemičnimi podzemnimi živalmi, sicer pa je Krka ena z ribami najbogatejših slovenskih rek.

Krka je eden izmed nepogrešljivih naravnih elementov, ki dajejo podobo Novemu mestu. Njen okljuk pri Novem mestu je dajal zatočišče prvim prebivalcem že v pradavnini, danes pa ostaja prepoznaven simbol Novega mesta in nudi sprostitev inpriljubljene vodne aktivnosti.

Čolnarjenje po dolenjski lepotici je vedno znova posebno doživetje. Predlagamo sproščeno čolnarjenje  sup-om ali čolnom po mirnem delu Krke ob Novem mestu. Tiste, ki si želijo nekoliko adrenalinskega spusta po Krki, pa vabimo da obiščete enega od ponudnikov organiziranega čolnarjenja in se odpravite na rafting ali spust s kajakom po zgornjem toku reke, od vasi Lese do Šmihela, ki je zaradi številnih jezov atraktiven odsek za tovrstno čolnarjenje.

 

Izposoja supov in čolnov:

Obratovalni čas izposoje je med 15. in 20. uro med tednom, ter od 10. do 20. ure med vikendom. 

Cenik izposoje supa:

1 ura / 8 eur

2 uri / 12 eur

3 ure / 20 eur

Otroci do 15 let / 5 eur/ura

 

Izposoja čolna do 1 ure je brezplačna.

 

Ponudniki za organizirane spuste po Krki:

 

  • Carpe Diem, d.o.o., Krka 27, Krka, tel.: + 386 (0)41 739 771, info@kayak.si, www.kayak.si

 

  • Rafting klub Gimpex Straža, tel.: +386 40 865 659, www.rafting-gimpex.si, rafting.gimpex@gmail.com

Galerija

Nazaj na seznam