27. MEDNARODNA KOLESARSKA DIRKA PO SLOVENIJI – cilj dirke

14. junij 2020 (10. – 14. junij), cilj na Glavnem trgu v Novem mestu
Kolesarska dirka Po Sloveniji je največja kolesarska prireditev pri nas, ki jo iz leta v leto spremlja več ljudi, tako ob progi kot tudi preko medijev. Prva »slovenska pentlja« je bila organizirana v maju leta 1993, le leto dni po tem, ko je Kolesarska zveza Slovenije postala polnopravna članica mednarodne kolesarske zveze UCI, kolesarska dirka Po Sloveniji pa dobila svoje mesto na mednarodni kolesarski sceni.

Kolesarska dirka Po Sloveniji je uspešno prestala že 25. izvedb, se pri tem nenehno razvijala v organizacijskem in tekmovalnem smislu ter danes predstavlja vrhunski športni dogodek, ki vsako leto na slovenske ceste pritegne najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva.

Z odličnimi partnerji in pod sloganom »Fight for green« (boj za zeleno) doživlja kolesarska dirka Po Sloveniji svojevrsten preporod in postaja izjemen športni dogodek, ki poleg tekmovalnega adrenalina in razburljivih zaključkov ponuja tudi vse elemente za mednarodno promocijo slovenskega športa, gospodarstva in ljudi. https://tourofslovenia.si

Nazaj na seznam