Kolesarjenje

Razgibana pokrajina ponuja bogat nabor kolesarskih poti, med katerimi je mogoče izbirati težje in lažje trase, z več ali manj vzponi, ki potekajo ob idilični reki Krki, po zavetju gorjanskih gozdov, po razgibanih vinskih goricah, mimo gradov, skozi vasi novomeškega podeželja in drugih slikovitih predelov Dolenjske. Lokalne ceste so primerne tudi za rekreativno cestno kolesarjenje, medtem ko gozdne poti vabijo k bolj adrenalinski vožnji. V regiji potekajo tudi številni rekreacijski kolesarski maratoni kot tudi kolesarske dirke, ki si jih je tekom leta mogoče udeležiti oz. ogledati. Vse informacije čakajo na vas v TIC-u Novo mesto, kjer lahko prevzamete svoj zemljevid kolesarskih poti.

 

PREDSTAVITEV KOLESARSKIH IN POHODNIŠKIH POTI; OPISI, PREREZI POTI, GPS SLEDI

 

KOLESARSKA IN POHODNIŠKA KARTA NOVEGA MESTA

KOLESARSKA IN POHODNIŠKA KARTA DOLENJSKE

 

Izposoja koles:

Turistično informacijski center Novo mesto, Glavni trg 11, Novo mesto, + 386 (0)7 39 39 263, tic@novomesto.si
Hoteli Otočec – Hotel Šport ****, Grajska cesta 2, Otočec, tel.: + 386 (0)7 38 48 600, faks: + 386 (0)738 48 605, booking@terme-krka.si, www.terme-krka.si
Planinska koča pri Gospodični, Gospodična 1, Brusnice, tel.: +386 (0)41 682 469,  gostinstvo.mrhar@siol.net, www.gospodična.si

 

Organizacija kolesarskih izletov:

Rideme, izposoja e koles in vodene ture po Dolenjski.  Sokolski trg 2, Dolenjske Toplice,

T: 040 311 201, luka@rideme.me.

 

Jože Ravbar – Apartmaji in sobe Ravbar - vodeni kolesarski izleti. Smrečnikova ulica 15 in 17, 8000 Novo mesto, T: +386 (0)7 37 30 680, M: +386 (0)41 738 309,  apartmaji.ravbar@siol.net, www.ravbar.net

 

Kolesarske prireditve:

VELIKA NAGRADA ADRIE MOBIL, april

Dogodek, ki združuje kolesarje vseh kalibrov in starosti. Vsako leto močno pričakovani enodnevni mednarodni kolesarski praznik v osrčju Dolenjske je več kot le to. Poleg promocije zdravega življenjskega sloga leži poudarek na zeleni mobilnosti in preživljanju prostega časa v sobivanju z naravo. 

RUDOLFOVANJE, april

Redke so prireditve, ki pod istim imenom združujejo različne aktivnosti. Zato je Rudolfovanje nekaj posebnega, saj poskrbi tako za pohodniške kot tudi kolesarske užitke. Prireditev, katere namen je obuditev in oživitev poti po meji območja Rudolfswertha, kakor ga je določil ustanovitelj Novega mesta Rudolf IV. Habsburški, sestavljajo trase različnih dolžin in je tako primerna tako za zagnane športnike kot družine in ležerne sprehajalce. Večji del poti nas vodi ob reki Krki ter mimo številnih vinorodnih gričev, posejanimi z zidanicami, ki veljajo za dolenjsko etnološko posebnost. 

KOLESARSKI MARATON PO DOLINI REKE KRKE, maj

Rekreativni kolesarji imajo v Novem mestu povsem svojo prireditev, organizirano s strani KK Adria Mobil. V začetku maja poteka kolesarski maraton Po dolini reke Krke, kjer se je možno preizkusiti na krajši (36 km) in daljši (79 km) progi. Za kolesarje bo dobro poskrbljeno z vmesnimi postojankami in končnim okrepčilom. 

MEDNARODNA KOLESARSKA DIRKA PO SLOVENIJI, junij

Ste za največjo kolesarsko dirko v Sloveniji? Prireditev, ki se vsako leto vrača z močnejšo izvedbo in odločnejšo organizacijo si je zasluženo prislužila svoje mesto na mednarodni kolesarski sceni. Kolesarska dirka Po Sloveniji je izjemen kolesarski dogodek, ki ga ne velja zamuditi. Za najboljše kolesarje sveta  navijajte pod sloganom »Fight for green« in postanite del doživetja. 

MEDNARODNA KOLESARSKA DIRKA HRVAŠKA – SLOVENIJA in KOLESARSKI MARATON, avgust

Novo mesto je pravi kraj za kolesarske navdušence. V sodelovanju s Hrvaško se poleti organizira mednarodna kolesarska dirka Hrvaška – Slovenija, ki ima svoj začetek v Zagrebu, cilj pa v Novem mestu. Dirka je organizirana istega dne kot maraton za rekreativne kolesarje. 

BORBA NA MEJI - ENDURO DIRKA NA GORJANCIH, september

Enduro dirka na Dolenjskem, je namenjena vsem gorskim kolesarjem, ki se želijo pomeriti na tovrstnem tekmovanju. Dirka je zasnovana kot vsaka enduro dirka, vendar je glavni namen, druženje na kolesu in zabava. Zato se lahko prijavite vsi ljubitelji gorskega kolesarstva, s tekmovalnimi izkušnjami ali brez njih, z več ali tudi z malo manj znanja, pomembno je le, da se boste imeli fajn. Dirka bo potekala na treh hitrostnih etapah in sicer: Grebenu, Trdinki in Ciklami.

 

Galerija

Nazaj na seznam